Dacă vreți să citiți copilului mic despre Arca lui Noe sau doar despre o corabie incredibilă sau animale sau furtună și o mare furioasă, nu mai căutați altceva! Indiferent dacă e citită ca parte din educația religioasă ori pur și simplu ca o poveste, ilustrațiile fabuloase o pun pe lista celor de avut în bibliotecă. Am folosit-o și pentru ilustrarea stilurilor artistice, în comparație cu altele.
În traducere liberă „Arca lui Noe”, nu e greu de văzut de ce această carte a fost finalistă pentru medalia Caldecott în 2004. Ilustrațiile în acuarelă sunt atât de delicate și în același timp pline de mișcare și dramatism. A fost foarte greu să mă abțin să nu postez fotografii cu toată cartea. Dar adevărul, dincolo de alte considerații, este că nicio poză nu se compară cu a ține această carte în mână. Povestea o cunoașteți - Noe, singura ființă care asculta preceptele lui Dumnezeu, primește veste din timp în legătură cu purificarea care avea să aibă loc și primește misiunea de a-și salva familia și, prin ea, întreaga umanitate, precum și câte o pereche din toate animalele, pe o arcă uriașă de lemn. După ce Potopul trimis de Dumnezeu ca pedeapsă asupra celor care nu trăiau după regulile sale curăță Pământul, călătorii de pe Arcă sunt conduși către uscat, unde iau viața de la capăt.
Jerry Pinkney a fost distins cu premiul Caldecott (medalie sau finalist) de cinci ori. Citiți și recenziile altor două cărți premiate, THE LION AND THE MOUSE („Leul și șoricelul”) și THE GRASSHOPPER AND THE ANTS („Greierele și furnicile”).