Micul dejun cu familia Șoricel

În această carte, familia Șoricel (Bunica, Bunicul, Tata, Mama și 10 frățiori și surioare: Brăduț, Codruț, Sânziana, Petruța, Mugur, Merișor, Bujor, Brândușa, Romanița și bebelușul Ghiocel) pregătește un ospăț din bunătățile pe care le oferă pădurea. Adorăm această serie!!!

Ilustrațiile măiestre dezvoltă gustul pentru imagini de calitate, textul puțin și nesemnificativ face cărțile accesibile în orice limbă (7 dintre ele sunt traduse în română), cei 14 șoricei au toți nume (asta l-a cucerit pe al meu fiu) și pot fi asociate cu hainele pe care le poartă, un excelent exercițiu de diferențiere vizuală și antrenare a memoriei.

Aventura pornește de dimineață, când îl vedem pe Bunicul care se trezește primul și face un foc bun afară. Restul familiei se trezește încet-încet și suntem invitați să identificăm cine mai doarme încă (micul meu răspunde imediat, eu mă uit pe copertă de la haine la nume și iar la haine… of, memoria mea!!!). După ce se spală toți la jgheabul nou construit, merg la cules de zmeură sălbatică. Oare Romanița poate ține pasul? Traversează peste cascadă pe un buștean culcat (foto), se întâlnesc cu familia Rădașcă și apoi dau iama în zmeura dulce. Se întorc acasă cu panerașe suspendate pe prăjini, pe lângă tufe de clopoței (cine și-a făcut pălărie dintr-unul?). Bunica, mama și două surioare mai mari fac pâinici bune, în timp ce tata gătește la ceaun supa lui delicioasă de ciuperci. Pâine caldă, supă de ciuperci, zmeură proaspătă, sirop, dulceață - ce mic dejun grozav! „Așa începe o nouă zi în familia noastră”.

Ca oricare dintre cărțile din serie, și aici e fantastic de urmărit în fiecare ilustrație ce face fiecare, expresiile vii ale fețelor, e o mare energie… așezată care se revarsă din cărțile acestea. Poți să te uiți uitându-te, iar tonurile blânde, pastelate, sunt ca o mângâiere.

Mai bine de un an, Romanița, a doua cea mai mică șoricică, a locuit în burtica băiețelului meu. Cerea tot felul de lucruri de mâncare, era mare fomistă și avea nevoie de păstăi de fasole verde să construiască diverse plute și alte asemenea cu care să navigheze pe acolo. De pe la 4 ani și 3 luni, treptat, micul meu nu a mai luat cărțile din bibliotecă, Pettson și Findus au ajuns la putere.

Galerie foto ( 2  ) - click pe poza de dedesubt pentru a o activa.