Text puțin, emoții multe, spuse și nespuse, imagini de la nivelul înălțimii copilului care ajută la identificarea cu personajul principal. O carte scrisă cu mult suflet despre o situație de viață des întâlnită: lăsată singură acasă împreună cu surioara mai mică, Asae se ia cu joaca și o pierde din ochi.
Mama pleacă la cumpărături și e nevoită să o lase acasă pe Asae, împreună cu surioara adormită. Când aceasta se trezește, Asae are grijă de ea, o alină, se joacă împreună, se simte bine în poziția de responsabilitate. Tot din ideea de a o bucura pe Aya, se apucă să deseneze cu creta pe trotuar niște șine de cale ferată și, absorbită, nu observă când Aya dispare. Suntem alături de Asae pe tot drumul de căutare al surioarei, îi simțim și vedem disperarea, poate pentru ea s-a auzit frâna de bicicletă din stradă? Aleargă spre parc, unde bănuiește că a plecat Aya, o confundă cu o altă fetiță care plângea pe stradă, și într-un final, o găsește jucându-se veselă în nisip.
O bucățică de viață reală, care s-a întâmplat multor frați mari, povestită cu multă sensibilitate și cu accent pe emoțiile copilului. După 5 ani nu a mai fost scoasă de pe raft de micul meu.
Pentru părinții care vor ei înșiși să citească despre relațiile dintre frați, aruncați o privire la RIVALITATEA DINTRE FRAȚI , de Adèle Faber și Elaine Mazlish, recomandată pe PAGINA DE PSIHOLOGIE .