Așa lucrare de absolvire mai zic! ARMSTRONG este o repovestire a primei aselenizări, dar nu pe marginea faptelor și oamenilor reali, ci într-o manieră originală. Cum, nu știați că de fapt un șoricel îndrăgostit de știință și spațiu a fost cel care, cu răbdare și imaginație, a cercetat și descoperit un mod de a ajunge pe Lună? Ilustrațiile sunt fantastice, diferite, cu detalii nebănuite, majoritar în nuanțe sepia, cu accente de culoare, ceea ce contribuie la atmosfera de poveste desprinsă dintr-un ziar al vremurilor.
Da, șoricelul din poveste a fost prima viețuitoare pe Lună, nu Neil Armstrong. Schițele lui au fost descoperite de NASA, care le-a adaptat și așa a ajuns misiunea umană Apolo 11 pe Lună. Nu știați poate că Neil Armstrong, când a pus piciorul pe Lună, a găsit steagul înfipt deja de șoricel!
Totul e prezentat ca o poveste de aventuri (șoricelul are obstacole de învins, dar pasiunea pentru spațiu și încrederea în sine îi dau puterea să persevereze). Și nu sunt doar 10-15 pagini, ci 128, o poveste consistentă, o aventură tratată cu cea mai mare seriozitate! Bogăția de ilustrații o face extrem de atrăgătoare și digerabilă de la o vârstă mai mică decât cea recomandată. Dintre cele trei cărți cu șoricei, aceasta a fost și este cea mai cerută de micuțul meu.
Toată seria lui Torben Kuhlman, ARMSTRONG, EDISON, LINDBERGH și EINSTEIN e recomandată pentru 8-12 ani. Cred că sunt foarte atrăgătoare pentru un cititor independent de 8 ani. Noi le-am citit împreună după 4 ani și jumătate, cu excepția lui EINSTEIN. Este posibil pentru că nu e prea multă știință în niciuna dintre ele, mai degrabă concepte de bază, iar ceea ce este explicat e sprijinit de ilustrații foarte potrivite și explicite, care l-au stimulat pe inventatorul meu. La sfârșit cărțile au și un capitol informativ despre istoria reală.